Saksikan Back-Heel Flick Assist Neymar Untuk Di Maria Yang Serba Memukau Ini

Adakah kita sedang menyaksikan ketibaan ‘The New Neymar’?

Seperti yang kita saksikan dan tahu selama ini, Neymar memang pemain yang mempunyai skil dan kebolehan yang tinggi. Cuma kekadang dia suka over-do. Tu yang korang selalu menyampah dengan Neymar.

Tambah lagi dengan aksi dia suka bergolek-golek. Geramlah kan. Tapi kali ini persembahan Neymar lain macam.

Neymar sememangnya pemain yang dikenali dengan keyakinan yang tinggi. Namun skill dia kali ini menjadi. Apa yang membezakan Neymar sekarang dan Neymar lama?

Sikap. Itulah perkara yang selalu dikritik mengenai pemai ini. Inilah perkara yang paling mencuri tumpuan mana-mana pengulas, pundit, penganailis, penyokong PSG, Brazil dan semua orang kali ini.

Kebolehan Neymar sememangnya tidak payah kita ragui. Sehingga kini, Neymar sudah menjaringkan 175 gol dari 270 penampilan di LaLiga dan Ligue 1.

Beliau juga telah terlibat dalam 59 gol dari 59 penampilan di Champions League (35 gol dan 24 assist). Ini termasuklah terlibat dalam 23 gol dari 19 penampilan untuk PSG (14 gol dan 9 assist).

Terbaru, Neymar menghasilkan back heel flick yang menghasilkan assist untuk gol Angel di Maria, sekaligus menghasilkan gol kedua PSG dalam perlawanan menentang RB Leipzig.

Bukan itu sahaja. Neymar juga beraksi dengan baik sekali dalam perlawanan ini. Sayang sekali beberapa percubaan hanya sedikit tersasar, termasuk sepakan percuma yang terkena tiang selepas mengelirukan penjaga gol Leipzig.

Apa yang boleh dilihat, permainan Neymar sejak Champions League bersambung kembali ialah beliau lebih berdisiplin dan fokus.

Dan Neymar pada tahap terbaiknya adalah salah seorang pemain terbaik dunia. Kita semua tahu itu Nikmatilah back heel flick assist yang dihasilkan Neymar seperti video di atas.

 

Dapatkan berita terkini di Telegram kami. Klik butang di bawah.