Bintang Dalam Pembikinan, Mason Greenwood Diundi Pemain Terbaik

Manchester United meneruskan DNA mereka dalam menghasilkan ubi ubi berkualiti di Eropah.

Kecemerlangan aksi Mason Greenwood ketika berhadapan dengan Partizan Belgrade membolehkan pemain muda itu dipilih sebagai pemain terbaik perlawanan.

Undian itu dilakukan oleh peminat Manchester United di seluruh dunia. Bukan mudah nak memenangi undian ini dengan kecemerlangan beberapa pemain lain termasuk Rashford dan Martial.

Mason Greenwood merupakan graduan Carrington yang pernah dilabel Ole Gunnar Solskjaer sebagai β€˜finisher’ paling semulajadi dalam pasukan United yang ada pada hari ini.

Hanya jauhari mengenal manikam, itulah perumpamaan kepada Ole yang mengenali Mason Greenwood.

Dalam aksi menentang Partizan, Greenwood menjadi penjaring gol pembukaan pada minit ke-21. Beliau sangat tenang mengawal bola dan menukar arah serta melakukan rembatan tepat.

Beliau turut mempamerkan beberapa skil yang memukau dalam perlawanan ini.

Statistik Mason Greenwood pastinya membuat Jese Lingard terpukau dengan 7 kali memenangi semula bola, melakukan 2 bentesan tepat, 2 gelecekan sukses, 1 percubaan, 1 on target dan 1 gol.

Selain itu Greenwood turut melakukan 1 assist dalam perlawanan ini.

United menang 3-0 dalam aksi tersebut. Sekaligus membolehkan mereka mara ke pusingan kalah mati.

2 lagi gol sumbangan penyerang berbisa yang mendapat jolokan Ronaldo Baharu iaitu Marcus Rashford dan juga Anthony Martial.

Ramai peminat Man United percaya trio ini patut dikekalkan bersama kerana mereka berapi-api seperti naga apabila bersama.

Para peminat Man United merasakan akhirnya mereka kembali menyaksikan bola sepak sebenar dengan adanya trio seperti ini di atas padang.

Diharap ketiga tiga mereka kekal konsisten. Apa kata peminat di Malaysia? Anda nak bagi berapa bintang kepada Mason Greenwood, Anthony Martial dan juga Marcus Rashford?

Dapatkan berita terkini di Telegram kami. Klik butang di bawah.