Gareth Bale Mahu Ke Amerika & Ketawakan Modric Main Golf!

Gareth Bale mengesahkan dirinya mahu beraksi di Amerika Syarikat – sambil mendedahkan Luka Modric seorang pemain golf yang teruk.

Pemain sayap Real Madrid itu masih mempunyai baki kontrak selama dua tahun di Santiago Bernabeu, dan pemain berusia 30 tahun itu berkata beliau mahu terlebih dahulu menunggu kontrak tersebut untuk tamat.

Bale adalah antara pemain yang memperolehi gaji paling tinggi dalam dunia bola sepak dengan pendapatan mencecah £15 juta setahun.

Buat masa ini ianya mustahil mana-mana kelab MLS akan membayar gaji sebanyak itu, tetapi akan tiba masanya apabila Bale ingin mengubah angin dari Eropah ke Amerika Syarikat – termasuk untuk bermain golf – maka perkara itu akan direalisasikan.

“Saya sukan liga [MLS]. Ia bertumbuh dengan jayanya sejak beberapa tahun lalu,” kata beliau kepada Hat-trick Podcast.

“Apabila kami [Real Madrid] ke sana untuk pra musim, perlawanan amat sukar. Kualiti [permainan] menjadi semakin baik. Kelab-kelab juga bertambah baik, kemudahan juga ditambah baik, dan stadium-stadium [di USA] juga bertambah baik.

“Ia adalah saingan liga yang meningkat naik, dan terus akan meningkat. Ramai pemain akan ke Amerika sekarang dan beraksi di sana. Saya juga berminat beraksi di sana.

“Saya suka pergi ke Los Angeles untuk bercuti.”

“I love going to Los Angeles on holiday.”

Ketika ditanya oleh podcast yang berpengkalan di Amerika Syarikat itu apakah yang paling beliau gemari di Los Angeles, Bale menjawab: “Saya suka bermain golf.”

Bale sebelum ini pernah dikritik oleh penyokong Real selepas meraikan kemenangan Wales di pusingan kelayakan Euro dengan memaparkan bendera dengan slogan ‘Wales. Golf. Madrid. In that order.’

Ia seolah-olah menjelaskan keutamaan Bale adalah Wales, dan golf melebihi Real Madrid.

“Ia adalah gurauan… untuk keseronokkan,” ujar Bale yang sememangnya amat meminati golf.

Bale turut ketawakan rakan sepasukan Real Madrid, Luka Modric kerana skil teruk pemain Croatia itu bermain golf.

Ditanya siapakah rakan sepasukan di Real Madrid yang paling teruk bermain golf, Bale pantas menjawab: “Luka Modric, 100%.”

“Kami menginap di sebuah hotel dan tidak ada apa yang dilakukan. Mereka hanya ada lapangan golf di sana. Maka saya berkata [kepada Modrid], ‘Mahukah anda bersama-sama ke lapangan untuk melakukan beberapa pukulan?’

“Beliau memegang pemukul di tangan dan tidak tahu memegang dengan cara betul. Beliau berpusing ke belakang, memukul lantai, dan pukulan tidak mengena pada bola.

“Satu bola dia cuba pukul sebanyak 20 kali, dan selepas itu dia insaf.

“Hari berikutnya dia dah datang mengadu, ‘Belakang saya rasa kesakitan.”

 

Dapatkan berita terkini di Telegram kami. Klik butang di bawah.